Banan -och havrekakor med proteinella (utan tillsatt socker)


Nu kommer det äntligen ett nytt recept utan tillsatt socker som jag knåpade ihop efter inspiration av ett liknande recept jag hittade på tidningenhembakat.se. De här banan- och havrekakor blir extra god med en klick proteniella på (smakar typ som nutella, fast utan socker med tillsatt protein och sötningsmedel). Jag försöker undvika sötningsmedel i högsta grad men när de sålde ut dessa på affären så var jag ju tvungen att prova ändå. :)

BANAN- OCH HAVREKAKOR
Ca 20 st, Ugn: 175 grader

1 st ägg (medium storlek)
1 st liten banan
2 dl fiberhavregryn
1 dl vetemjöl
50 g smält smör
1 dl kokosflingor

Gör såhär
Mosa bananen och blanda ihop med ägget. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Klicka ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper, platta till något och grädda i cirka 15-20 min.


Lycka till och skriv gärna en kommentar här eller på instagram @receptster efter att du har provat receptet! :) 



Kommentarer

Populära inlägg