Shot av ingefära, citron och honung


Förra helgen slog förkylningen till hårt och jag skyndade mig att göra en sats Ingefära-shot illa kvickt. Om man tar en shot regelbundet efter att de första förkylningssymptomen kommer så tror jag att man kan motverka att det bryter ut fullt (så upplevde jag iaf att det gjorde för mig i julas), men den här gången kom förkylningen så starkt och så plötsligt att det inte hjälpte. Däremot så lindrade det mitt halsonda väldigt bra. 

SHOT AV INGEFÄRA, CITRON & HONUNG

60 g färsk ingefära 
250 g vatten
1 msk honung
1 st citron 

Gör såhär
Riv ingefäran grovt (skalet kan vara kvar) och lägg den i en kastrull tillsammans med vattnet. Värm upp (får ej koka) och låt stå i cirka 20 minuter. Sila sedan av ingefäran och blanda i honungen när vattnet svalnat något. Pressa sedan ner citron i blandningen, sila av en gång till och häll upp på flaska. Förvaras i kylskåp upp till en månad.  Kommentarer

Populära inlägg