Ostkakor / champagnekakor (utan socker)


Här är ett gammalt recept som jag själv inte har använt på några år - varför vet jag egentligen inte, för de är otroligt goda! Jag kallar dem för ostkakor, men de heter egentligen champagnekakor och jag kan tänka mig att de heter det för att de anses passa bra till champagne, men eftersom jag själv inte dricker alkohol så kan jag inte yttra mig om den saken. :) I grundreceptet ska det vara lite socker i men det går funkar bra utan.

OSTKAKOR /CHAMPAGNEKAKOR
Cirka 15 st, Ugn: 175 grader

50 g smör
0,75 dl riven parmesanost
1,25 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver

Gör såhär
Vispa smöret pösigt. Tillsätt mjöl och ost och vispa ihop till en smulig deg. Arbeta ihop och rulla ut degen till en rulle. Rulla sedan rullen i paprikapulver och låt stå i kylen i cirka 2 timmar. Skär sedan upp degen i skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 10 minuter.

Tips: Forma degen till en rektangel för att skapa fyrkantiga kakor.

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg