Mini-biskvier


Jag hör till skalan av människor som föredrar små kakor framför stora och de här mini-biskvierna är ett av mina favoritrecept. Om man vill göra en nyttigare botten så kan man använda sig av receptet på mandelbiskvier (utan tillsatt socker).

MINI-BISKVIER

BOTTEN
Ugn: 175 grader

200 g mandelmassa (rumsvarm)
1 st äggvita (rumsvarm)

Gör såhär 
Vispa äggvitan lätt, riv mandelmassan med ett rivjärn och rör ner i vitan. Rör till en smidig smet. Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 6-8 minuter beroende på storlek. Lossa kakorna från plåten medan de är varma och låt svalna helt innan fyllningen läggs på.

FYLLNING
50 g smör
60 g smält choklad
½ tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
+ smält choklad att doppa dem i

Gör såhär 
Smält chokladen och låt svalna.Vispa smöret pösigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker och vispa tills det är ljust och pösigt. Rör ner chokladen och blanda till en jämn smet. Spritsa eller bred smörkrämen på undersidan (den platta sidan) av bottnarna. Låt stelna i kyl och doppa sedan kakorna i smält choklad.


Kommentarer

Populära inlägg