Mandelbiskvier utan tillsatt socker


Jag har inte gett några löften inför det här nya året men som jag skrev på instagram har jag satt ett mål att börja baka hälsosammare och både prova och komma på egna recept utan tillsatt socker. Det kommer fortfarande att dyka upp en del sockriga och smarriga recept från min gamla blogg (+ en och annan tårta) men planen är att nya recept ska ha en nyttigare ton i sig.

I mellandagarna köpte vi hem nyponsoppa (Provivas) och till den bakade jag små mandelbiskvier utan tillsatt socker - både enkelt och såå gott att servera tillsammans med ljummen nyponsoppa och en klick grädde. 

MANDELBISKVIER (UTAN TILLSATT SOCKER)
20-25 st, Ugn: 175 grader

1,5 dl mandelmjöl
1 st äggvita (large ägg)
1 tsk honung

Gör såhär
Blanda ihop ingredienserna noga i en skål. Spritsa ut på plåt med bakplåtspapper i den storlek som önskas. Gräddas i 6-8 minuter. Låt svalna något innan ni tar loss dem från plåten. 

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg