Blåbärsmuffins



Jag har sedan jag var liten använt samma grundrecept till muffins och det kommer att bli en utmaning det här året när jag ska försöka hitta på något muffins-liknande recept som funkar utan socker. :) Tills vidare bjuder jag på det gamla receptet som det faktiskt går att halvera andelen socker på utan problem. 

BLÅBÄRSMUFFINS
12 st, Ugn: 200 grader

2 st ägg
2 dl strösocker (går att minska till 1 dl)
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl frysta blåbär

Gör såhär 
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda därefter i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till sist i smör och mjölk och rör till en jämn smet. Fördela i muffinsformar, tryck ner ett gäng frysta blåbär i varje muffins och grädda i 10-12 minuter.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg