Pepparkaksdeg


Den här smarta idén kan jag inte ta åt mig äran för, men visst är det ett fiffigt sätt att servera pepparkakor på? :)

Jag gjorde som så att jag stansade ut hjärtan med en liten pepparkaksform som vanligt men innan jag stoppade in plåten i ugnen så skar jag bort en bit deg med en kniv. Viktigt att tänka på är ju att pepparkakan alltid flyter ut lite under gräddningen så det är bra att skära bort en bit extra än vad som behövs. Recept på en god pepparkaksdeg ser ni här nedanför.


PEPPARKAKSDEG
Ugn: 200 grader

100 g smör
2,5 dl farinsocker
1 dl sirap
1 dl vispgrädde
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
2 tsk malen nejlika
1 tsk kardemumma
8,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat

Gör såhär
Dagen före: Vispa ihop smör, socker och sirap till en smidig massa. Tillsätt grädde och kryddor. Arbeta sedan in mjöl och bikarbonat till en deg. Låt degen vila i kylskåp över natten.

Dagen efter: Starta ugnen. Kavla ut degen till 3-4mm och stansa ut pepparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 6-8 minuter beroende på storlek och tjocklek.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg