Pannacotta med lime, vanilj och dumlechips


Till julafton gjorde jag en pannacotta till efterrätt som var smaksatt med lime och vanilj - och som pricken över i:et serverades den med dumlechips, hallon och passionsfrukt. 

PANNACOTTA MED LIME OCH VANILJ
4 st portioner 

2 st gelatinblad 
5 dl vispgrädde 
0,5 dl strösocker 
1 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker 
Skal av en halv lime

Gör såhär 
Börja med att blötlägga gelatinbladen i 5 minuter i en skål eller djuptallrik med vatten. Koka upp grädde och socker och dra kastrullen åt sidan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden och rör tills bladen har smält helt. Låt svalna något. Rör sedan ner limeskal och vaniljsocker och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.   


*******************
DUMLECHIPS
Ugn: 175 grader

12 st dumle

Gör såhär
Ta av pappret från dumlen och lägg dem glest på en plåts med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5 minuter. Håll koll på dem eftersom de lätt bränns. Kortare tid i ugnen ger sega chips och längre ger spröda chips. 


Lycka till!




Kommentarer

Populära inlägg