KristyränglarI höstas hittade jag ett gäng fina bokmärken på flying tiger  och kände direkt att det skulle få bli ett pyssel med barnen och i helgen slog vi slag i saken. Att göra kristyränglar väcker så mycket barndomsminnen och det var verkligen en rolig syssla att göra med våra barn på snart 4 och 2,5 år. 

Det är svårt att ange exakt hur mycket receptet räcker till eftersom det beror på hur stora bokmärken man använder - vi gjorde cirka 15 st änglar och då fick vi smet över. Vi dekorerade även några av änglarna med livsmedelsglitter som har legat oanvänt i min tårtdekorations-låda. 

KRISTYRÄNGLAR

1 st äggvita
0,5 tsk ättiksprit 
3-4 dl florsocker
Snören
Bokmärken

Gör såhär
Steg 1. Vispa ihop äggvita, ättika och hälften av florsockret och tillsätt sedan florsocker lite i taget tills smeten blir bra. Den ska bli ganska hård för att inte flyta ut för mycket när man spritsar den.

Steg 2. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller bred ett tunt lager kristyr i storlek med bokmärket. Tryck fast ett snöre i kristyren, lägg på bokmärket och spritsa en kant runt om bokmärket. Låt torka helt (till exempel över natten) och häng sedan upp i granen. 


Lycka till!Kommentarer

Populära inlägg