Jordnötspraliner


Jag testade att göra jordnötspraliner med inspiration från bloggen baka sockerfritt (men gjorde en egen variant som jag oftast gör). Nästa gång kommer jag nog att använda mig av en ljusare chokladsort och något mindre jordnötssmör. De här blev väldigt mastiga och de äts med fördel tillsammans med en kopp kaffe - som typ allt annat. ;) 

JORDNÖTSPRALINER

Börja med att göra en gäng chokladskal (eller använd ischoklads-formar om ni vill spara tid). 

50 g mörk choklad 
0,5 dl jordnötssmör 
Ev. hackade jordnötter att toppa med

Gör såhär
Smält chokladen i micro eller över ett vattenbad. Tillsätt jordnötssmör och rör ihop till en jämn smet. Fördela i chokladskal eller andra formar, toppa eventuellt med hackade jordnötter och låt stelna i kylen. Förvaras i kyl. 

Lycka till!




Kommentarer

Populära inlägg