Fudge av juleskum


De här gobitarna provade jag att göra för några år sedan efter att det hade varit ett sådant ståhej om dem i en pysselgrupp på facebook som jag var med i eftersom jag fullkomligt älskar juleskum (eller skumtomtar som jag kallar dem). Receptet är riktigt enkelt och barnvänligt vilket jag gillar men resultatet ger en väldigt sötsliskig fudge som smakar mycket socker - men de är helt klart ett roligt alternativ till allt chokladigt julgodis som finns. :)

FUDGE AV JULESKUM

2 dl strösocker
50 g smör
1 dl vispgrädde
10 st skumtomtar
150 g vit choklad

Gör såhär
Dela tomtarna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, grädde och smör. Låt blandningen koka tills tomtarna har smält helt. Tillsätt sedan chokladen och rör tills den har smält. Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt stelna i kyl. Skär sedan i bitar.

Lycka till och berätta gärna vad ni tyckte om dem sen!
Kommentarer

Populära inlägg