Äppelrosor (äppelpaj)


Förra veckan skulle jag göra en äppelpaj av äpplen som höll på att bli dåliga, och istället för att göra den vanliga smuldegspajen så provade jag att göra en variant på äppelrosor. Ett väldigt roligt sätt att servera paj på måste jag säga!

ÄPPELROSOR (ÄPPELPAJ)
Cirka 7 st. Ugn: 175-200 grader

Till de här äppelrosorna behövs äpplen och smuldeg (se recept nedan) och en gnutta honung

Gör såhär
Börja med att tvätta (eller skala) cirka 7 st äpplen. Ta sedan en vass kniv och skär en spiral (om den går sönder så gör det inget, det går att "lappa ihop" med smuldeg). Ta sedan en äppelspiral/ros och klä in insidan med smuldeg och tryck ihop allt eftersom. Lägg rosorna i en form eller plåt och ringla lite honung över dem. Grädda i cirka 20 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.


SMULDEG

100 g smör
2 dl vetemjöl
1-2 dl havregryn
0,5-1 dl strösocker

Gör såhär
Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en jämn deg (tillsätt mer mjöl eller smör vid behov).






Kommentarer

Populära inlägg