Polkagristryfflar och Daimtryfflar



Här är ytterligare två varianter på chokladtryfflarna som jag gjort med lakrits tidigare. Det är så smidigt att kunna använda samma grundrecept för själva tryfflarna och sedan tillsätta den smak man vill ha. (Grundreceptet för polkagristryfflarna kommer ifrån bloggen Söta saker, och sedan jag såg det för flera år sedan har jag själv testat olika smaksättningar)

POLKAGRISTRYFFLAR / DAIMTRYFFLAR
Cirka 30 st beroende på storlek

200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 dl krossade polkagrisar eller daim

Gör såhär
Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör till en jämn smet. Låt svalna något och blanda sedan i valfri smaksättning. Ställ in smeten i kylen några timmar. Forma sedan små bollar och rulla dem i kakao, strösocker eller florsocker. Förvaras i kylskåp, men ta gärna fram dem en stund innan de ska ätas.

Tips: För att krossa karamellerna så kan man hälla dem i dubbla plastpåsar och sedan slå med en hammare.

Kommentarer

Populära inlägg