Muggkaka (Mugcake)


Här är ett enkelt, snabbt och chokladigt gott recept på brownie i en kopp - även kallad muggkaka. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag satte in smeten i mikron första gången men faktum är att jag tyckte det var så gott att jag kan tänka mig att servera det som efterrätt vid nästa finmiddag. Brownien blev riktigt chokladig och kladdig - precis som jag vill ha den! Den kan med fördel serveras tillsammans med en skopa glass eller grädde och en näve syrliga hallon.

MUGGKAKA
En kopp

0,5 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
2-2,5 msk kakao
En nypa salt
2 msk rapsolja
3 msk vatten

Gör såhär
Blanda alla torra ingredienser i en kopp, tillsätt sedan olja och vatten och rör till en jämn smet. Värm i mikron på full effekt i 1,5-2 minuter.

OBS: Om du gör flera koppar så bör de värmas en åt gången i mikron.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg