Marshmallowfondant (mmf)


Här kommer ett enkelt och bra recept på marshmallowfondant (förkortat mmf). Mmf kan användas när man ska täcka tårtor istället för marsipan eller sockerpasta och man kan även göra en del dekorationer av den (även om mmf inte torkar på samma sätt som sockerpasta).

Enligt min åsikt så är marsipan det absolut godaste att täcka en tårta med men ibland har inte tid att beställa hem marsipan och då tycker jag att mmf är ett bra alternativ. Den är inte lika söt som sockerpasta och smakar - som ni kanske förstår - som marshmallows. :)

MARSHMALLOWFONDANT (MMF)

300 g marshmallow
2 msk vatten
1 msk rapsolja
6-8 dl florsocker

Gör såhär 
Lägg marshallows, vatten och olja i en bunke och värm försiktigt i mikron tills marshmallowsen har smällt - kontrollera ofta eftersom massan lätt bränns. Häll cirka 6 dl florsocker i en annan skål och gräv en liten grop i florsockret. Häll sedan ner den smälta marshmallowsen och rör ihop med en slev eller oljade händer. Tillsätt mer florsocker vid behov - konsistensen ska bli som tuggummi. Linda in fondanten i plastfolié och låt vila i några timmar - helst över natten. Förvaras i rumstemperatur. Knåda fondanten noga innan ni kavlar ut den. Täck sedan tårtan som vanligt.

Färga mmf
Det enklaste sättet att färga mmf på är att blanda i lite pastafärg i den smälta marshmallowsen (innan ni blandar ihop den med florsockret) men det går också att färga in den färga fondanten men det tar lite längre tid att få färgen jämn och bra då. Nedan ser ni en tårta som jag täckt med grön mmf.

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg