Macarons (makroner) utan sockerlag


När det gäller macarons (makroner) så är det övning och åter övning som gäller! Det svåraste är att veta hur länge och hur noggrant man ska röra ihop smeten eftersom om man rör för lite så blir de ojämna och bubbliga och om man rör för mycket så blir de platta. I början av mina macarons-försök så var jag för försiktig och rörde ihop smeten för lite, men efter ett tag lärde jag mig att veta ungefär hur smeten skulle kännas så mitt tips är som sagt att öva och prova dig fram!

MACARONS (MAKRONER) UTAN SOCKERLAG
Hur många det blir beror helt på vilken storlek man väljer att göra, men det blir ungefär två plåtar som sedan läggs ihop två och två. Ugn: 150 grader 

3 st äggvitor (som stått i rumstemperatur över natten)
100 g mandelmjöl
3 1/3 dl (cirka 200 g) florsocker
5 msk socker
Ev. pastafärg i den kulör man vill ha

Gör såhär
Steg 1. Separera äggvitorna och låt dem stå framme över natten i rumstemperatur.

Steg 2. Blanda mandelmjölet och florsockret i en skål eller bunke.

Steg 3. Vispa äggvitorna med sockret till en fast maräng i en annan bunke (du ska kunna hålla bunken upp och ned utan att marängen rör sig) Tillsätt eventuellt pastafärg.

Steg 4. Sikta försiktigt i mandelmjöl -och florsockerblandningen i marängen och rör försiktigt ihop allting med en slickepott. (OBS: Rör inte för mycket för då kan det resultera i platta macarons men se ändå till att det inte blir en massa klumpar i smeten.)

Steg 5. Fyll en spritspåse med smeten och klicka ut på bakplåtspapper i samma storlek som en 5-krona (normalstorlek). Låt sedan kakorna vila på plåt i 60 min – fuska inte med detta för då är det lätt att de spricker i ugnen sen!

Steg 6. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda sedan plåtarna i cirka 10 min mitt i ugnen. Låt kakorna svalna helt innan du tar bort dem från plåten och innan du lägger på fyllningen.

Steg 7. Gör valfri fyllning, spritsa eller bred ut fyllningen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg