Lakritstryfflar med turkisk peber


När jag för första gången provade kombinationen choklad och lakrits så var jag väldigt skeptisk men ju mer jag har ätit kombon desto mer tycker jag om den! De här tryfflarna är verkligen magiskt goda och lätta att göra.


LAKRITSTRYFFLAR
Cirka 30 st beroende på storlek

200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 dl krossade turkisk peber

Gör såhär
Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör till en jämn smet. Låt svalna något och blanda sedan i lakritsen. Ställ in smeten i kylen några timmar. Forma sedan små bollar och rulla dem i kakao, strösocker eller florsocker. Förvaras i kylskåp, men ta gärna fram dem en stund innan de ska ätas.

Tips: För att krossa karamellerna så kan man hälla dem i dubbla plastpåsar och sedan slå med en hammare.

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg