Lakritspralin (Lakritsganache)



Om jag bara fick välja på en sorts godis att äta resten av livet så skulle det utan tvekan vara lakrits, det finns liksom inget som kan ersätta den smaken. Som tur är behöver jag inte välja utan jag kan glatt kombinera lakritsen med choklad och skapa dessa ljuvligt goda lakritspraliner.

Har ni inte testat kombon lakrits/choklad så måste ni göra det! Ni kan även testa att göra lakritstryfflarna.

LAKRITSPRALIN (LAKRITSGANACHE)

Börja med att göra chokladskal. Gör därefter ganachen enligt nedan.

100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
0,5-1 dl krossad turkisk peber

Gör såhär
Hacka chokladen fint och lägg i en skål, koka upp grädden och slå över chokladen. Rör till en jämn smet och blanda sedan i den turkiska pebern. Låt ganachen svalna och fyll sedan chokladskalen. Toppa ev. med hackad turkisk peber. Förvaras i kylskåp.

Lycka till!



Kommentarer

Populära inlägg