Fröknäcke av majsmjöl


Det här, gott folk, är det bästa receptet på fröknäcke som jag har provat hittills! Det är gott, enkelt att göra och lätt att variera - vad mer kan man begära? :) Receptet hittade jag på majsmjölspåsen.

FRÖKNÄCKE
En plåt. Ugn: 150 grader

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
ev flingsalt och frön att toppa med 

Gör såhär
Blanda alla ingredienser och rör ihop till en gröt. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ett till bakplåtspapper och kavla ut tills smeten täcker plåten. Ta bort det översta bakplåtspappret och toppa med frön och salt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills brödet börjar få fin färg. Låt svalna och bryt sedan brödet i mindre bitar.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg