Filmjölksbröd med havregryn


Filmjölksbröd är verkligen något jag gillar eftersom de är så enkla att variera. Här har jag testat att göra en variant med havregryn och solrosfrön!

FILMJÖLKSBRÖD MED HAVREGRYN
En brödform. Ugn: 175 grader

4 dl vetemjöl
1,5 dl rågsikt
1 dl havregryn
0,5 dl solrosfrön
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4,5 dl filmjölk

Gör såhär
Blanda de torra ingredienserna och rör till sist i filen. Degen ska bli som en kladdig gröt. Lägg degen i en brödform täckt med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite frön innan gräddning och grädda sedan i mitten av ugnen i 50-70 minuter.

OBS: Filmjölksmängden kan minskas något om ni inte använder havregryn i brödet eftersom det drar åt sig mer vätska.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg