Chokladfondant


Underbart god chokladfondant! En av orsakerna till att jag älskar det här receptet (förutom att det blir så rik chokladsmak på dem) är att de går att förbereda långt i förväg. Jag har som längst provat att förbereda dem ett dygn innan för att sedan bara slänga in dem i ugnen innan servering - perfekt när man har främmande och inte vill spendera all tid i köket!

CHOKLADFONDANT
4-6 portioner. Ugn: 225 grader

100 g smör
150 g mörk choklad
2 st ägg
2 st äggulor
0,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl

Gör såhär
Smält smöret i en kastrull, dra av från plattan och låt chokladen smälta i det varma smöret. Vispa ihop ägg, äggulor och strösocker. Vispa ner mjölet och rör till sist ner smör- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i silikonformar. (Hit kan man förbereda upp till ett dygn innan, förvaras i kylskåp tills de ska gräddas)
Grädda i 8-12 minuter tills det börjar att höja sig i mitten. Låt fondanten svalna någon minut och stjälp sedan upp dem på tallrikar. Serveras på en gång medan chokladen är varm.

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg