Brietårta


Brietårta är så ruskigt enkelt och gott att ni bara måste testa. Vi gjorde detta för första gången förra julen och har sedan gjort det vid fler tillfällen bara för att det är så gott och uppskattat av alla som smakat! Jag anpassar mängden brie efter sällskapet men det är helt klart stiligast att använda sig av en hel rund ost. Passar utmärkt till kex och tilltugg på kvällen eller som tillbehör till glöggminglet.

BRIETÅRTA 
Ugn: 175-200 grader

Brie (hel eller trekant)
Färska fikon
Nötter (t.ex. valnöt, cashew och pistage)
Honung
Sirap (kan uteslutas)

Gör såhär
Lägg brie'n på en plåt med bakplåtspapper. Hacka nötterna grovt och strö över osten. Skär fikonen i klyftor och lägg på osten. Ringla därefter honung och sirap efter behag. Grädda i cirka 5-10 min tills osten har blivit krämig. Serveras varm med kex eller pepparkakor.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg