Blåbärsglögg (Alkoholfri)


För några år sedan gjorde jag den här blåbärsglöggen som en liten gå-bort-present och det blev en uppskattad gåva! Att göra egen glögg är något jag rekommenderar varmt för det känns extra lyxigt att servera sin egna glögg och man får dessutom ett kök som verkligen doftar jul. :)

BLÅBÄRSGLÖGG (ALKOHOLFRI)
En flaska

450 g frysta blåbär
2 st kanelstänger
1 st vaniljstång
6 st hela nejlikor
4-6 st stjärnanis
1 st lime
1 dl strösocker
1 krm malen kardemumma

Gör såhär
Blanda vatten och blåbär i en kastrull och låt sjuda i cirka 10 minuter. Pressa och sila av blåbären. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg allt i kastrullen. Skiva lime och lägg i. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i cirka 20 minuter. Låt svalna, sila av och kyl ett dygn. Sedan är det bara att värma och servera!

Tips: Krydda glöggen efter egen smak och tycke! Man kan även köpa en påse med färdigblandade glöggkryddor och blanda i istället.

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg