Granola med nötter och honung


Vi har kommit in i en Granola-fas i livet och efter ett x antal inköp av dyrare (och nyttigare) varianter kändes det mer lönsamt att göra sin egen. Då kan jag dessutom anpassa den helt efter vår smak.

Granola går ju att variera i oändlighet och likaså andelen nyttiga vs onyttiga ingredienser, här har jag gjort något mittemellan.

GRANOLA MED NÖTTER OCH HONUNG
En stor burk. Ugn:175 grader

1 dl honung
0,5 dl sirap
0,5 dl vatten
2 msk kokosolja
6 dl fiberhavregryn
2,5 dl fröblandning (solros, pumpa och linfrön)
1,5 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl riven kokos
2 st paket russin (à 42 g)

Gör såhär
Hacka nötterna grovt och blanda ihop alla torra ingredienser (förutom russinen) i en bunke. Blanda honung, sirap, vatten och kokosolja i en kastrull och låt smälta ihop på svag värme. Häll sedan blandningen över de torra ingredienserna och rör tills allt har blandats väl. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen cirka 20 minuter tills granolan blir gyllene (rör om med jämna mellanrum så att den inte bränns!) Låt svalna, blanda ner russinen och häll upp på ren burk.


Kommentarer

Populära inlägg